از روز 13 فروردین ایرانیان همراه با مردم سایر نقاط جهان به آسمان‌ها چشم خواهند دوخت. یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سال جهانی نجوم با نام 100 ساعت نجوم از این روز در سراسر جهان آغاز شده و در طول 3 روز بعدی ادامه خواهد یافت. در این 100 ساعت مردم زمین فرصت خواهند یافت تا زیبایی‌های آسمان را بار دیگر ببینند و به کشف زیبایی‌های چشم نوازی بپردازند که سال‌هاست به سبب زندگی در جامعه مدرن و شهری فرصت تماشای آنها را از دست داده‌اند. 100 ساعت نجوم رویدادی بسیار مهم است که در آن جهان به آسمان نگاه خواهد کرد. برای ما ایرانیان آغاز این پروژه با روز طبیعت (13 فروردین) همراه شده است. روزی که به بهانه توجه به طبیعت شاید بتوان نگاهی هم به طبیعت فراموش شده آسمان شب انداخت.در این ایام بسیار درباره سال جهانی نجوم شنیده‌ایم، اما تکرار برخی این موضوعات مهم و خواندن چندباره آنها بی‌ضرر است و یکی از حدیث‌هایی که تکرار مکرر آن لازم است نقش تاریخی ایرانیان در رشد دانش ستاره‌شناسی است.

 

برای رسیدن به این آمار، باید علاقه جوانان و نوجوانان را برانگیخت و فرصت‌هایی مانند100 ساعت نجوم می‌تواند علاقه افراد برای ورود به این جریان علمی را بیشترکند و باعث شود تعداد بیشتری از نوجوانان علاقه‌مند به ورود به رشته ستاره‌شناسی و از آن مهم‌تر علوم پایه شوند چرا که نجوم در واقع در تقاطع علوم مختلف از ریاضیات و فیزیک گرفته تا زیست‌شناسی و شیمی و مهندسی قرار گرفته است.فرصتی مانند 100 ساعت نجوم فرصتی نیست که بسادگی از دست رود. شما هم شاید بتوانید در این فعالیت به عنوان شرکت‌کننده یا برگزارکننده مشارکت داشته باشید.13 فروردین آغاز پروژه‌ای جهانی است که ایرانیان مشارکت فعالی در آن دارند و امید می‌رود دستاورد بزرگی هم برای ایرانیان داشته باشد.

نگاهی به نقشه جهان که مکان‌های برگزاری رویدادها برروی آن حک شده است و می‌توانید نسخه به روز شده آن را در وب سایت این پروژه در نشانی www.100hoursofastronomy.org  بیابید، نشان می‌دهد در این بازه زمانی مردم بسیاری از نقاط جهان به آسمان چشم خواهند دوخت. این افراد فراغ از مرزها و اختلافات به واقعیت بسیار بزرگ‌تری نگاه خواهند کرد که همه ما را در بر گرفته است. این فرصت بی‌نظیری است که با حضور در مراکز اعلام شده که فهرست آنها را می‌توانید در نشانی ذکر شده در بالا بیابید، ‌شما هم می‌توانید به سیل مردمانی بپیوندید که قصد دارند در این سال دید بزرگ‌تری به محیط اطرافشان پیدا کنند.

سال جهانی نجوم  دارای یازده پروژه اصلی و هفت پروژه ویژه است  که توسط اعضای  سال جهانی نجوم و کمیته اجرایی اتحادیه بین المللی نجوم طرح ریزی شده اند . این برنامه های جهانی مبنی بر موضوعات ویژه ای هستند که در مجموع ، راههای دستیابی به اهداف اولیه سال جهانی نجوم   را ارایه می دهند. پروژه ها و مشارکت جهانی ای که این برنامه ها بوجود می آورند ، کلید موفقیت این سال   خواهند بود.

 

 

منبع : Jamejamonline.com

www.astronomy.ir